Keltapassivointia eli paksukalvopassivointia käytetään tyypillisesti sähkösinkittyjen pintojen passivointiin. Passivoinnilla muodostetaan ohut lisäkerros pinnoitteen päälle ja sillä mm. estetään valkoruosteen muodostuminen tuotteen pintaan, parannetaan kestävyyttä ja muutetaan tuotteen ulkonäköä. Keltapassivointi antaa kiiltävän kellertävän passivointikerroksen. Riippuen passivointikylvystä pinta voi olla myös irisoiva. Muita passivointeja ovat mm. kirkas passivointi eli sinipassivointi, viherpassivointi ja mustapassivointi.

Keltapassivointia voidaan käyttää koneiden osissa.

Paksukalvopassivointia voidaan käyttää mm. kierreinserteissä.

Keltakromatointia voidaan käyttää mm. ruuveissa.
Keltapassivoituja esimerkkiosia ja tuotteita
Paksukalvopassivointi eli keltapassivointi tunnetaan myös nimellä keltakromatointi. Keltapassivointia käytetään pääasiassa korroosionestoon ja dekoratiivisenä pinnoitteena parantamaan ulkonäköä, mutta sitä voidaan myös käyttää esikäsittelynä esimerkiksi maalaukselle. Esikäsittelynä keltapassivointi parantaa tuotteen korroosio-ominaisuuksia ja pinnoitteen adheesio-ominaisuuksia. Keltapassivoituja tuotteita ovat mm. ruuvit, mutterit ja koneiden osat.
Keltapassivoinnin ominaisuudet
Passivoinnit toteutetaan tyypillisesti upottamalla kappale passivointikylpyyn. Kappale voidaan joko ripustaa tai käsitellä rummussa kaston ajaksi. Passivointi voidaan myös suorittaa ruiskuttamalla tai sivelemällä. Passivointikylpyjä on erilaisia, jolloin lopullinen sävy ja irisointi voivat vaihdella. Keltapassivoinnin kerrospaksuus on tyypillisesti n. 0,3-0,6 µm. Passivoinnin lisäksi sähkösinkitty pinta voidaan myös tiivistää, lakata tai maalata. Keltapassivoinnin standardeja ovat mm. ISO-2081.